Cicle de música intimista que reuneix cantautors, personatges i grups que utilitzen la música com a via d’expressió. El cicle rep el nom de Monocicle, “Mono” en referència a –un de sol, o en solitari- i “Cicle”, ja que es planteja en una època determinada. S’acostuma a fer de setembre a novembre, i de febrer a juliol, tancant cada any amb el “Festivalet”, on es convoca un concurs de Cantautors/es, que fan un concert, tot amenitzat amb activitats per petits i grans, concerts, fira, vermut, foodtrucks, etc. Tot sempre en un format reduït, íntim i familiar.

En la programació del Monocicle han estat presents molts artistes d’arreu del país com:

Sènior i el Cor Brutal, Ferran Palau, Núria Graham, Mazoni, Estúpida Erikah, Isaac Ulam, Sexy Bicycle, Esteve Molero,La Brigada, Albert Palomar, Meritxell Gené, Yaima Orozco, Steven Munar, Tu no La Nòvia, Línia Maginot, Alberto Montero, Suite Momo, Petit, Chet, Gos Binari,  Namina, Ual·la, Joan Thelorius, Bulma, Xesca Fort, Lorien, Marina Ràfols,  etc.

Els concerts es desenvolupen a l’Entitat Els Xulius, i repartits en dos àmbits diferents, terrassa/pati a l’estiu, i a la Sala gran a l’hivern. Tot i així al Festivalet es fa servir el carrer, la casa i la terrassa/pati de l’entitat els Xulius de Sant Pere de Ribes. Un indret acollidor i agradable. Un ambient distés on les cançons faran que es transformi en un debat musical entre el públic i l’artista. Crear un clima d’intimitat i de feedback entre l’artista i el públic, el convidat-artista està com a casa i el públic pot escoltar tots els detalls musicals.

Per qualsevol aclariment, dubte o consulta podeu posar-vos en contacte a través del mail: monocicleribes@gmail.com.